• Portfolio

TV & Documentaires

In het werken als researcher gaat het om het bedenken wat de kern is van een serie of een film. Hiervoor lees ik veel, en bezoek ik mensen en plekken. Vervolgens ga ik op zoek naar de verhalen en scènes om dit in te vullen.

Sanatorium

Sanatorium is een poetische documentaire, waarin de sfeer en herinneringen van een kind in de Sovjet Unie worden verbeeld. Maar ook de invloed die het verleden nog kan hebben.

De Bibliotheek

Ik heb het enorme plezier gehad om bij  &Bromet aan de 5-delige serie over de bibliotheek als ontmoetingsplaats mee te werken. 'De Bibliotheek' wordt uitgezonden tijdens de boekenweek in 2019.

Vremja

Met de regisseur Emile van Rouveroy en producent Maarten van Rouveroy werkte ik als creatief researcher aan de ontwikkeling van een filmplan voor ‘Vremja, de tijd vernielt’.

Oudtopia

Voor Oudtopia’, woonden de VPRO-makers Tim den Besten en Nicolaas Veul een maand lang in een bejaardenhuis om te zien 'wat er achter de geraniums schuilgaat'. Ik deed het voorwerk, vond het geschikte verzorgingshuis en leerde de bewoners alvast kennen.

Licht op het Noorden

Ik deed de research voor de laatste aflevering van de serie 'Licht op het Noorden'. Daarin vraagt de filosoof en schrijver Stine Jensen zich af hoe het echte Scandinavië achter de clichés eruitziet.

Oostwaarts!

De in Hongarije wonende schrijver en columnist Jaap Scholten reisde richting onze nieuwe Europese Oosterburen. Voor deze serie heb ik de afleveringen over Servie en Bulgarije geresearched.

Van Moskou tot Moermansk

In ‘Van Moskou tot Moermansk’ reist schrijver en presentator Jelle Brandt Corstius langs de grootste rivier van Rusland: de Wolga. Een tocht die voert langs relatief onbekende miljoenensteden als Moermansk, Wolgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, maar ook Moskou en Petersburg.

Laatste projecten