• Portfolio

Radio

In de Moskouse jaren ’80 keuken van mijn oma stond vaak de radio aan. We luisterden samen naar ochtendprogramma’s en hoorspellen. Toen ik weer eens een poging ondernam om te gaan sporten, begon ik te luisteren naar podcasts, waaronder de waargebeurde verhalen van This American Life. Tegelijkertijd kreeg ik de kans om zelf wonderlijke documentairesprookjes te maken voor 1- minuten en Plots van de VPRO. Ik ben voor altijd betoverd door de radio, als maker en als luisteraar.

Yula en Yuliya

In deze radiodoc vertel ik het verhaal van mijn Oekraïense naamgenote, die een paar weken voor de invasie met haar 4 kinderen naar Nederland vluchtte. Een inside out verhaal over hoe we verbonden zijn in deze tragedie.

Ons Succesverhaal

Als 15-jarige vertelde ik samen met andere vluchtelingenkinderen mijn verhaal op het podium. In de radiodocumentaire Ons Succesverhaal ga ik naar 25 jaar op zoek naar de toenmalige kinderen. Welk verhaal vertellen ze nu?

VPRO – Plots

Plots is een programma met onwaarschijnlijke verhalen rond één thema. Verhalen die je raken en je aan het denken zetten, waar je mond van openvalt of hardop bij in de lach schiet. Als freelancer heb ik verschillende verhalen voor Plots mogen maken.

Laatste projecten