• Portfolio

Van Moskou tot Moermansk

Van Moskou tot Moermansk

In ‘Van Moskou tot Moermansk’ reist schrijver en presentator Jelle Brandt Corstius langs de grootste rivier van Rusland: de Wolga. Een tocht die voert langs relatief onbekende miljoenensteden als Moermansk, Wolgograd, Dzerzjinsk, Nizjni Novgorod, maar ook Moskou en Petersburg.

Voor serie researchte ik de afleveringen over Wolgograd en Dzerzhinsk. In Volgograd (voormalig Stalingrad) zijn miljoenen mannen gesneuveld. Vrouwen moesten vaak alleen verder. Dzerzhinsk (in Sovjet-tijd werd het ‘de hoofdstad van de chemische industrie’ genoemd) is één van de tien meest vervuilde steden in de wereld. Jelle spreekt met bewoners die beweren dat ze kunnen ruiken bij welke tramhalte ze zijn.

 

 

Meer uit mijn portfolio:

2023-07-04T13:05:49+02:00

A Mile in my shoes

A Mile in my shoes is een internationaal project van the Empathy Museum. Een enorme schoenendoos streek voor even neer bij het Oorzaken festival in Amsterda. Je stapt er naar binnen in en krijgt schoenen aan van een onbekende. Terwijl je daarop loopt hoor je het verhaal van de oorspronkelijke eigenaar. Ik maakte samen met Jesse Koolhaas een van de portretten: Dana

2022-05-23T13:48:41+02:00

Yula en Yuliya

In deze radiodoc vertel ik het verhaal van mijn Oekraïense naamgenote, die een paar weken voor de invasie met haar 4 kinderen naar Nederland vluchtte. Een inside out verhaal over hoe we verbonden zijn in deze tragedie.

2022-05-23T12:26:09+02:00

Ons Succesverhaal

Als 15-jarige vertelde ik samen met andere vluchtelingenkinderen mijn verhaal op het podium. In de radiodocumentaire Ons Succesverhaal ga ik naar 25 jaar op zoek naar de toenmalige kinderen. Welk verhaal vertellen ze nu?

Laatste projecten