• Portfolio

Afstudeerproject

Crossmedia storytelling – Afstudeerproject

In 2010 rondde ik de Master Crossmediale Journalistiek en Storytelling af met een en een verhalennetwerk. In foto, video en audio werden de verhalen verteld van 5 generaties Russische joden.  Mijn idee was om op het internet een associatief web te maken, waarin verschillende elementen opduiken en waarin de bezoeker zelf kan kiezen welke weg hij of zij inslaat. Het web stond voro de associatieve manier van verhalen vertellen, zoals ik die ook ken uit mijn eigen familie. De examencommissie heeft mijn werk beoordeeld met het cijfer 9. Het verhalenweb was ondergebracht bij de website van de publieke omroep RVU. Na de fusie met Teleac en NTR is deze site helaas niet bewaard gebleven.

portfolio_afstudeerproject_yula_altchouler

Meer uit mijn portfolio:

2023-07-04T13:05:49+02:00

A Mile in my shoes

A Mile in my shoes is een internationaal project van the Empathy Museum. Een enorme schoenendoos streek voor even neer bij het Oorzaken festival in Amsterda. Je stapt er naar binnen in en krijgt schoenen aan van een onbekende. Terwijl je daarop loopt hoor je het verhaal van de oorspronkelijke eigenaar. Ik maakte samen met Jesse Koolhaas een van de portretten: Dana

2022-05-23T13:48:41+02:00

Yula en Yuliya

In deze radiodoc vertel ik het verhaal van mijn Oekraïense naamgenote, die een paar weken voor de invasie met haar 4 kinderen naar Nederland vluchtte. Een inside out verhaal over hoe we verbonden zijn in deze tragedie.

2022-05-23T12:26:09+02:00

Ons Succesverhaal

Als 15-jarige vertelde ik samen met andere vluchtelingenkinderen mijn verhaal op het podium. In de radiodocumentaire Ons Succesverhaal ga ik naar 25 jaar op zoek naar de toenmalige kinderen. Welk verhaal vertellen ze nu?

Laatste projecten